A Alemany creiem en la qualitat. I per això oferim uns productes especialment seleccionats amb la voluntat que ens identifiquin, que ens representin. Ens volem reconèixer en els productes que venem.

Aquest compromís ens porta a oferir productes de proximitat, de pagesos i ramaders que prenen consciència dels valors mediambientals, econòmics i socials en els que nosaltres creiem.

I no només comporta beneficis pel fet de ser més barat i de contaminar menys, sinó que d'aquesta manera evitem perdre els vincles amb la terra, vinculem la nostra manera de menjar al territori i vivim d'acord amb l'estil de vida que ens és propi.


VEDELLA DE LA VALL DEL TERRI

La vedella és criada a Santa Llogaia del Terri, al Pla de l'Estany, pels propis sogres i pel cunyat d'en Xavier. Conjuntament amb ells, va crear la marca de boví de qualitat Vedella de la Vall del Terri. Es crien femelles que són alimentades amb menjar 100% vegetal, i que es sacrifiquen abans de 12 mesos a l'Escorxador del Gironès, de manera que es garanteixen al màxim els principis de la traçabilitat.


PORC. L'OBRADOR

Tenim dos tipus de porc: un és 100% duroc de pota negra, sacrificat a Riudellots de la Selva dos cops a la setmana; l'altre, sacrificat a diari a Olot, és un animal 50% duroc i femella.

El duroc és la base en l'elaboració dels nostres embotits tradicionals crus, cuits i curats. Cada dia trobareu a la parada les botifarres vermelles i salsitxes crues, amanides amb sal i pebre. Setmanalment elaborem botifarres blanca, negra i de perol. També tenim especialitats com la cansalada embotida, el llom cuit i la botifarra de foie. I els nostres canelons clàssics, que gaudeixen d'una gran acollida entre la nostra clientela.
Precisament, l'any del centenari de la Cambra de Comerç es va fer un concurs de botifarra de perol dirigit a tots els carnisssers del gremi. A efectes relatius, venia a ser un campionat del món de botifarra de perol! I vam quedar finalistes de la cinquantena de participants.


XAI

El xai és criat al Pla de l'Estany i es sacrifica quan dóna un pes en canal de 10 a 12 quilos. També servim cabrit. A més, oferim xai lletó d'ovella ripollesa, ecològic, d'entre 3 i 5 setmanes d'edat i que ha estat alimentat només amb llet de l'ovella, la qual ha estat pasturant diàriament i alimentant-se amb productes naturals al Mas Marcè, a Siurana d'Empordà.

El Mas Marcè  és una explotació agrària dedicada a la criança de l'ovella de raça ripollesa, on la consciència envers la integració de l'activitat en el medi és cabdal. També produeixen alguns dels millors formatges que tenim a la nostra parada del Mercat del Lleó.


LÀCTICS

Dins el nostre compromís per la recerca de la qualitat i amb l'aposta decidida que fem per les persones i pel treball ben fet, seleccionem productes d'excel·lència que posteriorment oferim en la nostra parada del Mercat del Lleó, per tal de revertir en els nostres clients els beneficis de la nostra recerca.

Un d'ells, els làctics de Raphel Lladó, de Maià de Montcal, llet ecològica provinent de vaques sense massificació, ben alimentades i en ple contacte amb la terra.


FORMATGES

Som els grans especialistes del Mercat del Lleó en formatges gironins. A la nostra parada hi tenim en exclusiva els formatges de Mas Marcè, de Siurana d'Empordà; el recuit de drap de Fonteta, a Forallac; i també els formatges de Mas Alba.

El Mas Alba és una formatgeria situada al bell mig del poble de Terradelles, al Pla de l'Estany, situat en aquell paisatge de trancisió entre la plana empordanesa i els aspres de la Garrotxa que Josep Pla en deia el Terraprim. En aquest indret és on elaboren artesanalment formatges amb la llet crua del propi ramat de 300 cabres, alimentades exclusivament amb productes de la pròpia explotació.


FORMATGES

A la formatgeria La Balda, a la Vall del Llémena, s’elaboren formatges de manera artesana amb llet crua d’explotacions properes. El Fermió és un formatge de coagulació àcida de llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca. És semblant al Saint Marcellin francès que s’elabora en els departaments de l’Isere i la Drôme.

Per a la seva elaboració es va a buscar la llet al moment de la munyida  i s’inicia l’elaboració tot just arribar a l’obrador, en un procés que dura aproximadament 4 dies, quallat, emmotllat, salat i oreig. Llavors comença la fase d’afinat en cava de maduració, on romandrà entre 2 i 4 setmanes més.

El Fermió ha estat escollit dins la campanya Girona Excel.lent.