En Xavier Alemany va obrir la carnisseria Alemany el 2 de juliol del 1998 a la parada 199 del Mercat del Lleó. La parada era tan petita que només podia treballar el xai i la vedella.
Un any més tard, va fer el canvi a la parada 141, que era una cansaladeria tradicional a la qual va ampliar l'activitat. A la tardor del 2005, coincidint amb el cessament de la veïna "Queviures Carme" del lloc 142, en Xavier va decidir fer una reforma integral: va sumar les dues parades i va decidir crear una estructura empresarial i consolidar un equip de treball.

En aquest equip destacava especialment la Carme Prat, la Tia, que ja en formava part des dels inicis. La Carme es va jubilar el gener del 2011, però va deixar en l'esperit de l'empresa la seva sàvia i bona manera de fer les coses.

El Mercat del Lleó

El Mercat Municipal d'Abastaments de Girona és el centre de distribució de producte fresc de la ciutat: carn, peix, fruites i verdures, queviures... El mercat, que es troba situat a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba, popularment coneguda com la plaça del Lleó, destaca per l'excel·lent qualitat dels seus productes i el tracte personal i quotidià al client.

Té una superfície de planta de 1.712 m² distribuïts, gairebé a parts iguals, entre parades i passadissos i amb un lineal de venda que arriba al mig quilòmetre. Hi ha 60 punts de venda: 11 carnisseries-cansaladeries-xarcuteries, 10 de fruites i verdures, 9 de peix i marisc, 7 d'aviram i cacera, 5 de plats cuinats, 3 de pesca salada i 15 d'altres activitats. A l'exterior, encerclant l'edifici, hi ha diversitat de parades amb productes de pagès i venedors d'articles no alimentaris.

L'actual Mercat del Lleó és l'hereu històric del mercat setmanal que es celebrava a la Girona medieval, on s'oferien productes del camp i s'intercanviaven mercaderies. Des del segle XVIII, a l'anomenada plaça de les Cols, avui rambla de la Llibertat, se celebrava diàriament el mercat de queviures, on carnissers, peixaters i pagesos col·locaven les seves parades. Amb el creixement de la ciutat, la plaça de les Cols començà a fer-se petita.

El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment el nou edifici del Mercat Municipal d'Abastaments, dissenyat pels arquitectes Juan Gordillo i Ricardo Giralt. Els llocs de venda foren adjudicats sota concessió municipal a comerciants de diferents especialitats de producte fresc. Durant aquests anys s'hi han anat fent millores: el 1982 es van remodelar les parades interiors del mercat, però la reforma més important es va executar l'any 1993, quan els arquitectes Fuses i Viader van canviar la imatge més clàssica, substituint la coberta i renovant les cambres frigorífiques, les obertures i els subministraments. Una reforma valorada i premiada arquitectònicament que ha persistit fins avui.