Elaboració

S'agafa el tall que es pela obert com un llibre i l'estirem damunt del marbre de la cuina . Mentrestant s'agafen els ous i la farina i es fa una truita no gaire gruixuda, però si amb un paella grossa, que quedi de la mida del tall obert.

Mentre s'espera que la truita es refreda , s'agafa el pernil i els pebrots i es tallen a tires i seguidament es pot  començar a farcir. Posarem la truita damunt la carn i seguidament començarem a posar de través una tira de pebrot, una tira de pernil i així fins que la truita estigui coberta. A continuació des d'una punta, amb compte, començarem a cargolar-lo com si fos un braç de gitano i tot seguit el lligarem i hi posarem sal i amb la mà el refregarem amb farina.

S'agafa la paella i s'hi posa un xic d'api, la toata, el porro i la pastanaga. Quan l'oli és calent, s'hi posa el tall farcit i es va girant fins que estigui una mica ros.

Seguidament, es posa dins una cassola amb les verdures, l'oli I, s'hi n'ha sobrat, algun tros de pebrot, es tapa I es posa al forn a 200*C durant 1 hora I mitja més o menys.

Es treu del forn , es deixa refredar sense el suc i ja es pot tallar a 1 cm. És molt gustós I la combinació de colors fa que sigui molt agradable. Amb el suc que queda s'hi fa in cop de minipimer I es pot fer per acompanyar la carn o bé per fer macarrons o cigroms, perquè és molt gustós .

M. Carme Ribas ( filla dels fundadors de la Granja Mora) 2on receptari.